سینما پالاس در فاصله زمانی خرداد ۱۲۹۸ تا آبان ۱۲۹۸ در سالن گراند هتل فعالیت خود را با مدیریت یکی از اتباع روس به نام «مسیو ی. تامبور» آغاز کرد.
تامبور برای جلب مشتری بیشتر و کسب رضایت آنها تمهیدی اتخاذ کرد تا در هنگام نمایش، میاننویس فارسی جایگزین میاننویس انگلیسی شده، همزمان ارکستر بزرگ فیلم را همراهی کند. تمهیدی که کیفیت نمایش فیلم را بالا برد و بر میزان رضایت مشتریان سینما افزود. با این وجود و علیرغم استقبالی که از سینما شد، تامبور به دلیل مسافرت و بازگشت به روسیه از ادامه فعالیت سینما جلوگیری به عمل آورد و سینما پالاس، کمتر از ۶ ماه از آغاز فعالیت خود، تعطیل شد. دلیل تصمیم تامبور به ترک ایران چندان مشخص نیست، اما قراین موجود بیانگر آن است که وی به یکباره این تصمیم را اتخاذ کرده است. آنچانکه حقوق معوقه گروه موسیقی را نیز پرداخت نکرد و اقلام و اسباب سینمای خود را نیز به مدیران جدید واگذار نمود. کشمکش حقوقی عباس خان قاجار (نوازنده ویولون) برای دریافت حقوق معوقه خود، به خوبی بیانگر آن است که تامبور برنامه از پیش تعیین شدهای برای خروج از ایران نداشته است.
دور جدید فعالیت سینما پالاس در دی ماه ۱۲۹۸ آغاز شد و تا دی ماه ۱۲۹۹ ادامه یافت. ویژگی خاص این دوره نمایش سربالهای موفق جهانی در پردهها و سانسهای مختلف است. از آن جمله میتوان به سریال «شرلوک هلمز» و «کنت مونت کریستو» اشاره نمود. مدیران سینما در هر دو دوره فعالیت آن، در کنار نمایش فیلم، گهگاهی برنامههای متنوع شعبدهبازی، طالع بینی، اجرای نمایش و اپرت و… نیز اجرا میکردند که از آن جمله اجراهایی توسط علی مصری (مدیر سیرک طهران) قابل ذکر است.
سینما پالاس سرانجام در دهه دوم دی ماه ۱۲۹۹ به فعالیت خود پایان داد.
- در صورت علاقمندی به مطالعه و کسب اطلاعات بیشتر در خصوص روند ورود سینما به ایران و معرفی سینماهای خیابان لالهزار میتوانید نسبت به تهیه دفتر نهم و دهم درس گفتارهای انجمن تهرانشناسی اقدام نمائید. پیش خرید محدود دفتر نهم (سینماهای خیابان لالهزار در عصر قاجاریه) از طریق این نشانی فراهم شده است.