• امروز : چهارشنبه - ۱۳ فروردین - ۱۴۰۴
  • برابر با : Wednesday - 2 April - 2025

سر خط خبرها

درباره تهران تاریخی حساس هستیم تندیس مولانا در میدان خیام در پایتخت گزینیِ تهران دومین شماره از ماهنامه الکترونیک تهران‌شهر منتشر شد نخستین شماره از ماهنامه الکترونیک تهران‌شهر منتشر شد درس‌ گفتار «تئاتر شهر و عناصر پیرامونی» منتشر شد درس گفتار سینما و سینماداری در خیابان لاله‌زار منتشر شد نشست معرفی و نقد و بررسی کتاب «روایت قتل پادشاه» برگزار شد. دفتر نخست از مجموعه کلیمیان ایران منتشر شد دفتر تکیه دولت منتشر شد نشست نمایش و نقد و بررسی مستند «تکیه دولت» برگزار شد. دفتر شناخت محله اودلاجان منتشر شد دفتر راهنمای تخصصی خانه موزه مقدم منتشر شد شناخت‌نامه میرزاده عشقی منتشر شد درس گفتار کوچه اتابک منتشر شد دفتر راهنمای تخصصی موزه ایران باستان منتشر شد درس گفتار کوچه دندانساز منتشر شد درس‌ گفتار باغ علاءالدوله منتشر شد درس‌ گفتار کوچه پشت شهرداری منتشر شد درس گفتار باغ لاله‌زار منتشر شد نشست پنجم کارگاه تخصصی «سرگذشت خیابان لاله‌زار» برگزار شد. نشست چهارم کارگاه تخصصی «سرگذشت خیابان لاله‌زار» برگزار شد نشست سوم کارگاه تخصصی «سرگذشت خیابان لاله‌زار» برگزار شد. دومین نشست از مجموعه نشست‌های کارگاه «سرگذشت خیابان لاله‌زار» برگزار شد. نشست نخست کارگاه تخصصی «سرگذشت خیابان لاله‌زار» برگزار شد. چرا به خوانندگان لاله‌زاری سرکوفت می‌زنند؟ در اهمیت حسین کریمان بودن

23
اصغر تفکری، کمدین بزرگ در لاله‌زار سالن نمایش افتتاح می‌کند

تاجر ونیزی در تئاتر تفکری

  • کد خبر : 1952
  • ۰۵ مهر ۱۳۹۹ - ۲۱:۰۹
تاجر ونیزی در تئاتر تفکری
تئاتر اصغر تفکری در خلأ موجود تئاتر لاله‌زار در آن دوران، از سالن‌های پرطرفدار است. او در این ۶ سال با فروش حاصل از نمایش‌های تئاتر تفکری بسیار ثروتمند میشود. حضور او در برخی فیلم‌های سینمایی تا سال ۱۳۳۹ که از دنیا میرود، تضمینی برای فروش فیلم‌های کمدی است.

مهرداد رهسپار | دفترهای تهران | لاله زاردر سال ۱۳۳۳ اصغر تفکری، هنرپیشه سینما و کمدین مشهور تئاتر و از پیشکسوتان پیش‎پرده‎خوانی تئاترهای تهران سالن نیمه‌ویرانی را در لاله‎زار می‎خرد و تئاتر تفکری را در آن افتتاح می‎کند. نخستین نمایشی که در این سالن به صحنه می‎رود، نمایشنامه «تاجر ونیزی» از شکسپیر است که به روایت مطبوعات آن سال‎ها، نوید تاسیس تئاتر دائمی و حرفه‎ای می‎دهد که هدف آن، اجرای نمایشنامه‎های کمدی از شکسپیر، مولیر و دیگر کمدی‎نویسان مشهور در ایران است. تئاتر تفکری تا ۶ سال در لاله‎‌زار فعال است، هرچند نمایش‎های آن اغلب کمدی‎ است، اما روشنفکرانی که در مطبوعات قلم‌فرسایی می‎کنند، میلی به ستایش از این نمایش‎ها ندارند، زیرا فکر می‎کنند که تئاتر تفکری هرگز جای تئاترهای عبدالحسین نوشین و گروهش را پر نخواهد کرد.

تئاتر اصغر تفکری در خلأ موجود تئاتر لاله‎زار در آن دوران، از سالن‎های پرطرفدار است. او در این ۶ سال با فروش حاصل از نمایش‎های تئاتر تفکری بسیار ثروتمند می‎شود. حضور او در برخی فیلم‎های سینمایی تا سال ۱۳۳۹ که از دنیا می‎رود، تضمینی برای فروش فیلم‎های کمدی است. اما رواج کوکائین در آن عصر که مواد مخدر قشر ثروتمند بوده است، اصغر تفکری را به دام می‎اندازد. تفکری چندین سال به کوکائین معتاد می‎شود و این مسئله اداره امور تئاتر تفکری را با اختلال مواجه می‎کند، اما تفکری همچنان به صحنه می‎رود و مخاطب خود را می‎خنداند، تا روزی که سرانجام با مرگی ناگهانی که به روایت مرتضی احمدی و پرویز خطیبی به دلیل سوء‌مصرف کوکائین و مرفین است، از دنیا می‎رود.



دفترهای تهران | لاله زار |

لینک کوتاه : https://daftarhayetehran.com/?p=1952
  • نویسنده : مهرداد رهسپار
  • منبع : روزنامه همشهری
  • 757 بازدید

نوشته های مشابه

۰۵اسفند
اصغر تفکری
نامداران لاله‌زار:

اصغر تفکری

۰۴بهمن
افعی‎ طلائی در لاله‎زار
بار دیگر اخباری از زنده شدن نمایش در راسته سیم و کابل شنیده می‌شود

افعی‎ طلائی در لاله‎زار