نمایشگاه تاریخی و پژوهشی عکاسی، نقاشی و اسناد با عنوان «لاله زار، چهارراه کنت…» با هنربانی عباس کتابی به تاریخ ۶ دی ماه، در گالری ایده افتتاح شد. این نمایشگاه در ادامه ۵ روز تا تاریخ ۱۰ دی ماه به کار خود پایان داد.
در استیتمنت نمایشگاه آمده است:
امروز که به شهر تهران مینگریم یادمان نمیآید که روزگاری این شهر برای خودش تفرجگاهی بود پر از باغ و بوستان و لاله زار. این که ناصرالدین شاه قاجار، باغهای لاله زار را به درباریان فروخت تا قرضهایش به غربیها را بپردازد حکایتی است جدا؛ اما داستان خیابان شدن لاله زار که میخواست تکرار تجربهی بازسازی شهری هوسمان در پاریس باشد با سیاستهای مدرنیزاسیون رضاشاه درهم آمیخت و لاله زار را به نمایشگاهی از تابلوهای تجدد و نوسازی تبدیل کرد.
در مواجهه نخست با این نمایشگاه ابتدا استیتمنت بیانگر فضای کلی نمایشگاه است که محدوده فعالیت هنربان را مشخص میکند. فضای تاریخی – پژوهشی با ارائه مطالب و استناد به تاریخ گذشته تهران و خیابان لاله زار و اطراف، با نگاهی منظم و منسجم ارایه شده است. اطلاعات در چند ایستگاه به مخاطب داده میشود و از او میخواهد با تامل و تفکر بیشتر حوصله کند تا هر کدام از مطالب نصب شده روی دیوار را بخواند و به ایستگاه بعدی هدایت شود.
در کنار مطالب تاریخی، طراحیهایی از نقشه خیابان و عمارتها و فضای قدیمی لالهزار قابل مشاهده است. اسامی که هرکدام به نوبه خود از خاطرهسازان هر ایرانی هستند، همچون اسانید موسیقی و سینما و هنرمندان و نویسندگان نام آشنا که محل تجمع و نشستهایشان کافههای لالهزار بوده، با ارتیه تصویر طراحی شده از چهرهشان به این یادآوری و خاطره بازی نوستالژیک کمک شایانی کرده است.
در ادامه ویدیو کلیپی با موسیقی کافه لالهزاری فضای سینمایی به نمایشگاه داده که بر حسب سابقه کیوریتور عباس کتابی، دید او را به سینما بیان میکند.
عباس کتابی از دانش آموختگان موسسه فرهنگی هنری ایده بوده که در دوره کیوریتوریال از هنرجویان استاد جاوید رمضانی هدایت شده و آموختههایشان در نهایت به نمایشگاه اخیر منجر شده است.
به گفته دکتر جاوید رمضانی این نمایشگاه آرشیو بسیار غنی و کاملی است که در آینده ادامهدار و پختهتر خواهد شد. آرشیو خوبی برای سینما و پژوهشگران است که با ذوق هنری و دید نوستالژیک به نوبه خود مخاطبین بسیاری را به دیدن نمایشگاه فرا میخواند.
جمع زیادی از اساتید نام آشنا به دیدار این نمایشگاه در گالری ایده آمدند، از جمله استاد خورشیدی، استاد میرزاعلی خانی، استاد مشهدی