• امروز : چهارشنبه - ۶ فروردین - ۱۴۰۴
  • برابر با : Wednesday - 26 March - 2025

سر خط خبرها

درباره تهران تاریخی حساس هستیم تندیس مولانا در میدان خیام در پایتخت گزینیِ تهران دومین شماره از ماهنامه الکترونیک تهران‌شهر منتشر شد نخستین شماره از ماهنامه الکترونیک تهران‌شهر منتشر شد درس‌ گفتار «تئاتر شهر و عناصر پیرامونی» منتشر شد درس گفتار سینما و سینماداری در خیابان لاله‌زار منتشر شد نشست معرفی و نقد و بررسی کتاب «روایت قتل پادشاه» برگزار شد. دفتر نخست از مجموعه کلیمیان ایران منتشر شد دفتر تکیه دولت منتشر شد نشست نمایش و نقد و بررسی مستند «تکیه دولت» برگزار شد. دفتر شناخت محله اودلاجان منتشر شد دفتر راهنمای تخصصی خانه موزه مقدم منتشر شد شناخت‌نامه میرزاده عشقی منتشر شد درس گفتار کوچه اتابک منتشر شد دفتر راهنمای تخصصی موزه ایران باستان منتشر شد درس گفتار کوچه دندانساز منتشر شد درس‌ گفتار باغ علاءالدوله منتشر شد درس‌ گفتار کوچه پشت شهرداری منتشر شد درس گفتار باغ لاله‌زار منتشر شد نشست پنجم کارگاه تخصصی «سرگذشت خیابان لاله‌زار» برگزار شد. نشست چهارم کارگاه تخصصی «سرگذشت خیابان لاله‌زار» برگزار شد نشست سوم کارگاه تخصصی «سرگذشت خیابان لاله‌زار» برگزار شد. دومین نشست از مجموعه نشست‌های کارگاه «سرگذشت خیابان لاله‌زار» برگزار شد. نشست نخست کارگاه تخصصی «سرگذشت خیابان لاله‌زار» برگزار شد. چرا به خوانندگان لاله‌زاری سرکوفت می‌زنند؟ در اهمیت حسین کریمان بودن

8

موزه اسباب بازی

  • کد خبر : 5804
  • ۲۱ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۴:۵۴
موزه اسباب بازی
عروسک‌ها پرتعدادترین وسایل این بخش را به خود اختصاص داده‌اند. عروسک‌هایی ساده با لباس‌های رنگین محلی، که عمیقا با زیبایی وصف ناپذیری کنار یکدیگر قرار گرفته‌اند.

دفترهای تهران | لاله زار | مرتضی رحیم نواز | Morteza Rahimnavaz |یکی از موزه‌های جذاب شهر تهران که به تازگی فعالیت خود را آغاز کرده است، موزه اسباب بازی است که با مجموعه‌ای نفیس و ارزشمند از انواع اسباب بازی‌های ایرانی و خارجی، فعالیت خود را از ۲۶ فروروین ۱۴۰۳، در انتهای کوچه خاطره‌انگیز لولاگر آغاز کرده است. در این موزه جذاب بیش از ۱۵۰۰ قطعه عروسک و اسباب بازی در معرض نمایش قرار داده شده و بازدید کنندگان می‌توانند در ضمن آشنایی با انواع اسباب بازی‌ها، از تاریخ بازی‌ها مطلع شده و برخی از خاص‌ترین لوازم بازی در جهان را از نزدیک مشاهده نمایند.

علاوه بر عروسک‌ها و انواع اسباب بازی‌، طراحی داخلی و تزئینات ویترین‌ها در نوع خود بر جذابیت موزه افزوده و بازدید از آن را خاطره‌انگیز ساخته است.

گنجینه موزه به ویژه برای نسلی که امروز در میان سالی قرار دارد و کودکی‌اش با انواعی از این لوازم سرگرم کننده خاطره‌انگیز شده است. جذابیت فراوان دارد. علاوه بر این، نسل کودکان کنونی نیز در این موزه مخاطب جدی قرار گرفته و جای جای موزه می‌تواند آنها را به سوی خود جذب کند.

گروه دیگری از مخاطبان موزه، پژوهش‌گران و علاقمندانی هستند که شناخت تاریخ تفریحات ایرانی می‌پردازند. برخی از اسباب بازی‌های این مجموعه منسوخ شده و نمونه‌ای از آن‌ها را در هیچ جای دیگر نمی‌توان یافت. این ویژگی به موزه ارزش پژوهشی داده و گنجینه آن را ارزشمندتر نموده است. به ویژه که بخش مهمی از این گنجینه به فرهنگ و سنت‌های بومی اقوام مختلف این سرزمین تعلق دارد و خارج از آن جغرافیا شاید در هیچ نقطه دیگری نمونه‌ای از آن یافت نشده و متداول نباشد.

موزه در سه بخش مجزا فعالیت می‌کند.

بخش نخست به نمایش وسایل و اسباب بازی‌های قدیمی اختصاص دارد. لوازمی که پیش از ورود لوازم الکترونیک و دیجیتال، مورد استفاده کودکان در نسل‌های مختلف قرار می‌گرفت و گاه ریشه تاریخی آن‌ها به هزاران سال پیش باز می‌گردد. انواع اسباب بازی‌های چوبی، سفالی، پارچه‌ای، و… از این جمله‌اند. در این بخش کودکان می‌توانند از نزدیک با برخی لوازم بازی قدیمی و باستانی ایران آشنا شده و حتی با آن‌ها به بازی بپردازند. البته بازی‌های کامپیوتری نیز بخشی از موزه را به خود اختصاص داده و نسل‌های اولیه این قبیل بازی‌ها در معرض نمایش قرار گرفته‌اند.

در بخش دیگر موزه، نمایش و عرضه اسباب بازی‌های محلی مورد توجه قرار گرفته است. اغلب این وسایل بازی، دست ساز و خلاقانه هستند و عمده آن‌ها علاوه بر سرگرمی، وظیفه مهارت آموزی و ایجاد حس همکاری و تلاش در کودکان را بر عهده دارند.

عروسک‌ها پرتعدادترین وسایل این بخش را به خود اختصاص داده‌اند. عروسک‌هایی ساده با لباس‌های رنگین محلی، که عمیقا با زیبایی وصف ناپذیری کنار یکدیگر قرار گرفته‌اند.

در بخش فعالیت آموزشی موزه، کارگاه‌های تقویت ذهن برگزار می‌شود. در این کارگاه‌ها به مهارت آموزی توسط بازی، چیدمان وسایل و فعالیت‌های جمعی در سرگرمی مورد نظر است و کودکان می‌توانند تجربیات تازه‌ای از مواجهه با اسباب بازی‌های غیر دیجیتال را کسب نمایند و بیاموزند که چگونه می‌توان با ابتدایی‌ترین وسایل، یک سرگرمی مفرح و یا یک بازی جمعی را تجربه نمود.

در فروشگاه کوچک موزه نیز می‌توان تعداد معدودی از اسباب بازی‌ها را تهیه کرد. در این بخش با نمونه‌سازی اسباب بازی‌های قدیمی و عرضه عمومی آن به بازدید کنندگان، تلاش شده تا از انقطاع فرهنگی و تاریخ نسل کنونی با دنیای کودکانه پدران و مادرانشان کاسته شود و پیوند نسل کنونی را با گذشته نه چندان دور برقرار ساخت.

بخش جذاب دیگر موزه به نمایش آلبوم‌های عکس دوران کودکی بازدیدکنندگانی اختصاص دارد که عکس‌های خود را به موزه اهدا نموده‌اند تا در کنار سایر عکس‌های اهدایی، کودکان نسل کنونی را به دنیای کودکانه نسل‌های پیش از نزدیک سازد.


لینک کوتاه : https://daftarhayetehran.com/?p=5804
  • نویسنده : مرتضی رحیم‌نواز
  • 65 بازدید

نوشته های مشابه