• امروز : شنبه - ۱ دی - ۱۴۰۳
  • برابر با : Saturday - 21 December - 2024
::: 329:: 0
18
سینماهای تاریخی تهران:

سینما اطلس

  • کد خبر : 1384
  • ۲۷ آذر ۱۴۰۱ - ۳:۱۸
سینما اطلس
«سینما اطلس» در هنگام افتتاح ۴۵۰ صندلی داشت و در دسته سینماهای درجه ۳ کشور به شمار می‌آمد. سینما مدتی بعد به اجاره «حسین بهمنش» درآمد و تا پایان مرگ کریم ارباب در سال ۱۳۵۱، با همین وضعیت به فعالیت خود ادامه داد.

مرتضی رحیم نوازسینما اطلس در محل سابق تاتر تفکری در کوچه ملی به بهره‎برداری رسید. مرگ ناهنگام علی اصغر تفکری در خرداد ۱۳۳۹ باعث شد تا تماشاخانه‌اش در حالی تعطیل شود که دوران اوج فعالیت خود را تجربه می‌کرد. با تعطیل شدن تماشاخانه، محمد کریم ارباب، تهیه‌کننده نام آشنای سینمای دهه ۴۰ و ۵۰ سالن تئاتر را خریداری و پس از تعمیرات و اعمال تغییرات لازم، سالن سینمای جدیدی با نام «سینما متحده» را در هفتم اسفند ۱۳۴۱ (عید فطر ۱۳۸۲) به بهره‌برداری رساند. «گروه سینماهای متحده» شامل سینماهای «دنیا»، «ایران»، «قوی سیاه»، «رامسر»، «فردوسی»، «آریا»، «شیرین»، «شهناز»، «داریوش»، «خرم»، «مسعود»، «مراد»، «ژاله»، «تابان»، «فلور» و «کارون» بود. هنوز مدت زمان زیادی از فعالیت «سینما متحده» نگذشته بود که کریم ارباب در ۱۴ اسفند ۱۳۴۱ با خروج از این اتحادیه سینمایی، نام سینمای خود را به «اطلس» تغییر داد. «سینما اطلس» در هنگام افتتاح ۴۵۰ صندلی داشت و در دسته سینماهای درجه ۳ کشور به شمار می‌آمد. سینما مدتی بعد به اجاره «حسین بهمنش» درآمد و تا پایان مرگ کریم ارباب در سال ۱۳۵۱، با همین وضعیت به فعالیت خود ادامه داد. اغلب فیلم‌های این سینما خارجی بود و طبق روال سینماهای درجه ۳، نمایش دو فیلم با یک بلیط در آن صورت می‌پذیرفت.

پس از مرگ کریم ارباب، سینما به تملک همسر دوم او «زهرا گنجی» درآمد. گنجی علاوه بر این سینما، مالک «شرکت تفریحات سالم» نیز بود.

«سینما اطلس» در جریان مبارزات مردم در آبان ۱۳۵۷ طعمه حریق شد و از فعالیت باز ماند. پس از پیروزی انقلاب، سینما تغییر کاربری داد. وراث کریم ارباب هم زمان نسبت به تخریب «کاباره مولن روژر» اقدام نموده و در زمین به دست آمده از تخریب هر دو ملک، اقدام به ساخت «پاساژ گسترش» نمودند.

لینک کوتاه : https://daftarhayetehran.com/?p=1384
  • نویسنده : مرتضی رحیم نواز
  • 1017 بازدید

نوشته های مشابه